Ereplaatsen voor Alblasserdamse Reddingsbrigade in Dordrecht

09 maart 2009

ALBLASSERDAM - De Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) nam afgelopen zondag wederom mee aan de jaarlijkse zwemmend redden ILSE-wedstrijd in zwembad Aquapulca te Dordrecht. Net als vorig jaar legde de ARB beslag op de meerdere prijzen. De jongste deelnemers – uit de D-categorie – legden vier onderdelen af, waarbij Daphne Scheurwater het wist te presteren op elke onderdeel een eerste plaats te behalen. Daarmee eiste zij vanzelfsprekend de eerste plek in het eindklassement op, en zorgde zij er tevens voor dat het Nederlandse record op de ’50 meter torpedoboei’ aangescherpt werd. In het C-klassement – van 12 tot 15 jaar – zwom Sylvana Kusters naar een zilveren beker toe. Drie uit vier onderdelen eindigde zij als snelste, maar helaas ging het laatste onderdeel niet geheel vlekkeloos en verloor zij kostbare punten op haar tegenstander uit het Limburgse Echt.

In de categorie D-meisjes zwom ook Miryea van den Berg mee, in haar eerste deelname aan een ILSE-wedstrijd. Van de 23 deelnemers eindigde zij knap in het ‘linker rijtje’ met een twaalfde plek. Daar waar Miryea voor het eerst in de D meedeed, en Daphne voor het laatst, deed Elisa Sieben voor het eerst mee in de C. Net als bij Sylvana bleek de torpedoboei een obstakel, want ook bij haar werkte dit reddingsmiddel niet helemaal mee toen deze om de pseudodrenkeling (reddingspop) bevestigd moest worden. Desondanks vond Elisa met een 28e plaats goed aansluiting bij de rest van het klassement, wat perspectief biedt voor de toekomst. Voor Manouk van den Berg was dit ook haar eerste deelname in de ILSE, en zij eindigde 24e. Ook Chantal van Rikxoort nam deel in de C, waar zij een mooie tiende plaats behaalde met een knappe tweede plek op de 50m reddingswisselslag. Bij de jongens zwom Ruben van Erk mee in de C, hij eindigde na vier keer zwemmen op de achtste plaats uit een deelnemersveld van maarliefst 25 jongens.

Bij de senioren deed Alblasserdam met drie deelnemers mee. In de B – 15 tot 19 jaar – scoorde Sharon de Klerk een eerste plaats in het spreekwoordelijke ‘rechter rijtje’, door als tiende van de achttien te eindigen. Tanja van Essen eindigde in deze categorie, mede dankzij een tweede plaats op de 200m hinderniszwemmen, als vijfde. Michael van der Plaat zwom in de seniorencategorie A naar zevende plaats uit twaalf deelnemers. Al met al een succesvolle voorjaarskrachtmeting op de ‘Pool’ (zwembad) onderdelen. De komende tijd wordt er gericht op de ‘Ocean’ onderdelen (buitenwater), waarna het najaar weer met Pool wordt afgesloten met een wedstrijd in Heythuijsen en het Nederlandse Kampioneschap op 1 november 2009 in Eindhoven.